”När man bor en bit utanför stan kan det hända att man hämtar gästerna på vägen hem från jobbet. Då ringer man till kvarterskrogen och beställer maten och hämtar den på samma gång.”Gunilla Myrberg, journalist.
”Anja lagar maten kvällen innan och dukar på morgonen innan hon åker in till tidningen. Sen köper hon bara färskt bröd med hem och när gästerna kommer går man direkt till bordet, där allt finns framsatt så att också värdfolket kan sitta ned och ha trevligt.
Den spännande rätten heter ’En salig röra’ och är gjord av renkött … Drycken är Ruffino eller Sangria.”Anja Notini-Wallin, Feminas moderedaktör.
”För en hastigt påkommen bjudning en dag när man inte har så värst mycket tid över, bjuder Ardy till pizza-fest … Den strikta vita dukningen kontrasterar fint mot Ardys demoniska person.”Ardy Strüwer, konstnär och tv-skämtare . ”Fem likasinnade ’tjejer’ inbjuds för att prata jobb, politik, lifvet, kläder, böcker, ALLT (utom förlossningar).”Kerstin Lokrantz, designer . ”Inte för att jag precis tänker på att göra festen till vardag, men någon arrangerad dukning brukar jag inte göra när vi har gäster, säger Anika. Det blir ungefär som andra gånger man äter, fast man gör extragod mat och dricker vin.Anika Reuterswärd, Feminas heminredare . ”Har man som Wranges på Anna-modeller kontoret och hemmet i samma hus, händer det att affärskontakter eller modejournalister, som kommit resande till Åhus blir kvar och äter en bit. Då gäller det att trolla fram en supé.”Titti Wrange, designer, Anna-modeller . ”Kvällsmat hos blåstrumpa, kallar Elisabeth själv sin måltid, där det är tänkt att man ska kunna affärsprata mellan tuggorna.”Elisabeth Ralf, pärlkonstnärinna och kokboksskribent . ”– Var så god och sitt, mina herrar! Fem män blir av Lill bjudna på bruna bönor och fläsk … Till den bastanta varmrätten dricks det öl och brännvin. På bilden har man hunnit fram till desserten …”Lill Thorén, Hvar fjortonde dag . ”– Stör mig inte, jag äter! Säger Frank, som låter maten dominera i dukningen, för övrigt inga dekorationer.”Frank Hollingworth, krögare och cook-shop-innehavare . ”Först äter man rysk bortschsoppa, gjord på rödbetor. Det finns bra sån på burk. Gräddfil klickas i tallriken.”Jane Bark, tecknare, bland annat i Femina . ”När matmamman bjuder blir det förstås spännande rätter, speciellt intressanta recept.”Pernilla Tunberger, matskribent i toppklass . ”Om Lisa eller hennes man Gunnar haft vernissage följer kanske några vänner med hem apropå. Då radar Lisa upp plockmat på en jättestor bräda…”Lisa Larson, keramiker . ”Herrarna på ena sidan, damerna mittemot! Detta därför att de ska kunna se varann djupt i ögonen under skålarnas gång …”Ulla Molin, trädgårdsexpert, skribent, Gröna Gårdeninnehavare . ”Fräscha grönsaker, kalla kokta ägg och kokt skinka med goda salladssåser till vill Inez bjuda på efter julmaten.”Inez Svensson, designer och kvarterskrogsinnehavare. ”En blomma i smöret är en tradition i familjen, det är Rias man, Gustav Sandgren som står för den rara detaljen!”Ria Wägner, journalist och dokumenterat matkunnig.