Trendar: Krönika om självkärlek Dejta efter separation Teknikhacks Yoga med Johanna Resetips Vintips till maten

En skånsk kaffeoas

31 jan, 2013
AvCaroline Löfgren
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Hur fick ni idén till Koppi?

– Vi började jobba med kaffe för tio år sedan och hade länge drömt om att få starta vårt eget rosteri/kaffebar. Tillfället dök upp våren 2007 när vår vän matprofilen Niklas Ekstedt frågade om vi ville ta över hans lokal i Helsingborg. Hösten samma år slog vi upp dörrarna till Koppi.

Berätta om hur ni arbetar:

– Vi lägger ner mycket tid på att besöka kaffeproducenterna som vi handlar av. Genom ett tätt samarbete har vi fått en kunskap i hur produktionen går till och vilka utmaningar som odlarna kan ställas inför.

Hur ser en vanlig dag på Koppi ut?

– Ingen dag är den andra lik! Ibland ägnar vi oss helt åt rostning (allt kaffe rostas på plats här i lokalen), andra dagar jobbar vi i baren eller är ute på kundbesök.

Bästa kaffeupplevelsen?

– Att få provsmaka kaffe tillsammans med personen som har odlat och skördat det. Det är magiskt!


Läs mer om Koppi här »
Följ Koppi på Facebook här »

Annons

Address

Norra Storgatan 16,

252 50 Helsingborg, Sweden

Phone

+46 42-13 30 33

Opening hours

Mon-fri 9am-6pm

Sat 10am-5pm

Sundays closed

Annons