Trendar: Krönika om självkärlek Dejta efter separation Teknikhacks Yoga med Johanna Resetips Vintips till maten

Fler svenskar öppnar sina hem under jul

20 dec, 2016
AvThowe Wagner Larsson
Julen är en av våra mest folkkära och familjära högtider där ofta hela släkten samlas och umgås. Men för många är det istället en påminnelse om utanförskap och ensamhet.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Sverige kan kännas kallt. Såväl väder som omvärld har under den senaste tiden blivit allt dystrare. Och det är nu det är extra viktigt att påminnas om och inte glömma bort de ljusglimtar som finns. En av dem är att fler och fler öppnar för att fira jul med andra genom att bjuda in okända ensamma människor eller familjer under julhelgen.

Familjen Borseman/Balfe i Sigtuna är en av dem som annonserar ut sitt julfirande. Efter att ha bott och firat flera julaftnar i en trång lägenhet impulsköpte de ett gammalt renoveringsobjekt, en rosa villa, i Sigtuna. Nu vill de öppna sitt hem för en annan familj för att de också ska få uppleva en riktigt idyllisk småstadsjul.

– Det finns många som – precis som vi gjorde förr – bor trångt och har svårt att få till den där riktiga julkänslan. Vi vill gärna öppna vårt julfirande för en familj som kanske vill ge barnen ett extra härligt julminne i år. Alla familjer har en massa mer eller mindre knäppa jultraditioner, och tillsammans hoppas vi kunna upptäcka nya sidor av julen, säger Evelina Borseman, mamma i familjen.

Annons

Extra glädjande är att familjen Borseman/Balfe inte är ensamma om sitt initiativ. Redan nu ligger två annonser ute för julfirande ihop och det spås läggas ut fler ju närmare vi kommer julafton. På Blocket har Aladdin en egen julbutik där annonserna samlas och du kan även välja att öppna upp ditt eget hem för andra sällskap. Om du är nyfiken på att fira jul med nya bekantskaper kan du hitta deras annonsbutik här.

Läs även

Robert öppnar sitt hem – för att utsatta barn ska få fira jul

9 julklappar som hjälper andra

Annons