Trendar: Krönika om självkärlek Dejta efter separation Teknikhacks Yoga med Johanna Resetips Vintips till maten

Krogsväng i Paris

28 maj, 2014
AvFemina
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Frenchie

Gourmetbistro med crossover-kök. Drivs av Gregory Marchand som bland annat jobbat med Jamie Oliver. Boka bord.

Adress: 5 Rue du Nil.
www.frenchie-restaurant.com.

Boco

Budgetkedja för finsmakare. Fem kockar med Michelin-stjärnor står bakom. Du plockar själv maten i elegant förslutna glasburkar.

Adress: 3 Rue Danielle Casanova (Opéra), 5 Rue du Rocher (Saint- Lazare), 45 Cour Saint-Émilion (Bercy Village).
www.boco.fr.

Le Chateaubriand

Den självlärde baskiske kocken Inaki Aizpitarte gör överraskande mat och stor succé i Paris. Avsmakningsmenyn kostar 60 euro (ca 545 kr). Boka bord.

Adress: 129 Avenue Parmentier.
www.lechateaubriand.net.

Étamine Café

Hemtrevlig bistro. Rätter som avokadofylld svärdfisk och sauterad kalvfilé med madagaskarvanilj håller bra klass.

Adress: 13 Rue des Ecouffes.
www.etamine-cafe.com.

Brasserie Lipp

Legendariskt brasserie. Servitörerna ser ut att komma ur en film medan maten handlar om ytterst vällagade köttbitar.

Adress: 151 Boulevard Saint-Germain.
www.groupe-bertrand.com/lipp.php.

Café de Industrie

Bra fransk vardagsmat och trivsam atmosfär bland oljemålningar, bokhyllor och sällskapsspel.

Adress: 17 Rue Saint-Sabin.
www.cafedelindustrieparis.fr/en

Av ANDERS PIHL

Reportaget har publicerats i ett tidigare nummer av Femina där du varje månad kan du läsa om nya, spännande resmål. Missa inte magasinet i butik.

Annons