Krogsväng i Paris
Frenchie
Gourmetbistro med crossover-kök. Drivs av Gregory Marchand som bland annat jobbat med Jamie Oliver. Boka bord.
Adress: 5 Rue du Nil.
www.frenchie-restaurant.com.
Boco
Budgetkedja för finsmakare. Fem kockar med Michelin-stjärnor står bakom. Du plockar själv maten i elegant förslutna glasburkar.
Adress: 3 Rue Danielle Casanova (Opéra), 5 Rue du Rocher (Saint- Lazare), 45 Cour Saint-Émilion (Bercy Village).
www.boco.fr.
Le Chateaubriand
Den självlärde baskiske kocken Inaki Aizpitarte gör överraskande mat och stor succé i Paris. Avsmakningsmenyn kostar 60 euro (ca 545 kr). Boka bord.
Adress: 129 Avenue Parmentier.
www.lechateaubriand.net.
Étamine Café
Hemtrevlig bistro. Rätter som avokadofylld svärdfisk och sauterad kalvfilé med madagaskarvanilj håller bra klass.
Adress: 13 Rue des Ecouffes.
www.etamine-cafe.com.
Brasserie Lipp
Legendariskt brasserie. Servitörerna ser ut att komma ur en film medan maten handlar om ytterst vällagade köttbitar.
Adress: 151 Boulevard Saint-Germain.
www.groupe-bertrand.com/lipp.php.
Café de Industrie
Bra fransk vardagsmat och trivsam atmosfär bland oljemålningar, bokhyllor och sällskapsspel.
Adress: 17 Rue Saint-Sabin.
www.cafedelindustrieparis.fr/en
Av ANDERS PIHL
Reportaget har publicerats i ett tidigare nummer av Femina där du varje månad kan du läsa om nya, spännande resmål. Missa inte magasinet i butik.