Trendar: Inredning Mat och dryck Resor Kultur

Magdalena Anderssons skomiss som vi alla kan känna igen oss i

10 sep, 2024
Under riksdagens årliga öppning kom Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson i en look som nu får stor uppmärksamhet – tack vare en detalj som visar att hon är precis som alla oss andra.
– Det är skönast att gå i, säger hon.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
3 viktiga frågor till statsminister Magdalena AnderssonBrand logo
3 viktiga frågor till statsminister Magdalena Andersson

Idag samlas politiker och kungligheter för att öppna riksdagen och starta igång ett nytt arbetsår. Statsminister Ulf Kristersson ska presentera den nya regeringen där två nya ministrar ska utses – en utrikesminister och en EU-minister. Men förutom det formella så är det också en dag full av glans, flåd och härliga modelooks.

Innan riksdagen öppnar startar dagen med upprop i kammaren och sedan en gudstjänst i Storkyrkan i Stockholm.

En som var på plats för att bevittna gudstjänsten var socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson. Hon kom till kyrkan i en vit rak och klassisk klänning, matchat med vit clutch med pärlor och fina stora örhängen. Hon kom till Storkyrkan tillsammans med sin presschef Odd Guteland – och det är en detalj som nu har fått stor uppmärksamhet.

Annons

Magdalena Anderssons skomiss – igenkänning på hög nivå

Magdalena Andersson kom till Storkyrkan i ett par sneakers – något som inte riktigt var meningen. Pontus Lundahl/TT

Nämligen hennes skor. Magdalena Andersson kom gående i ett par sköna sneakers – men vände snabbt om när hon fick syn på pressen. Hon hade nämligen glömt att ta på sig finskorna som låg i väskan – något vi alla kan känna igen oss i.

Magdalena vände om, tog på sig rätt skor och gick sedan tillbaka och mötte pressen igen. En situation flera av oss garanterat kan känna igen oss i.

Magdalena Andersson i rätt skor – efter att hon vänt om och bytt! Pontus Lundahl/TT

– Jag skulle byta från mina sköna gymnastikskor till ett par mer korrekta skor, och nu stod kamerorna tidigare än vad jag hade beräknat, säger hon och fortsätter:

Annons
Magdalena Andersson skor gudstjänst
Pontus Lundahl/TT
6 snabba frågor till statsminister Magdalena AnderssonBrand logo
6 snabba frågor till statsminister Magdalena Andersson
Annons

– Det är viktigt att vara korrekt klädd för tillfället, men det är skönast att gå i gympaskor, säger hon till Aftonbladet.

Det är inte första gången hon kommit i ett par sköna sneakers för att sedan panikbyta inför uppdraget. För vem orkar egentligen ha klackskor en hel dag? Inte vi – och inte Magdalena Andersson!

Annons