Trendar: Krönika om självkärlek Dejta efter separation Teknikhacks Yoga med Johanna Resetips Vintips till maten

Så hindrar du mobilen från att överhettas i sommar

12 jul, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT.
Kvinna med mobil på stranden
När det är varmt ute är risken för att mobiltelefonen blir överhettad större.
Här är fyra enkla sätt att undvika en överhettad mobil!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Artisternas värmetips - så håller du sig sval i sommarBrand logo
Artisternas värmetips - så håller du sig sval i sommar

Under sommarmånaderna är vi många som njuter av att ligga på stranden eller i trädgården och lyssna på musik, en god ljudbok eller bara slöscrolla i mobiltelefonen. Men är det varmt ute kan din mobil faktiskt ta skada i längden – du har säkert känt hur din mobil blivit riktigt varm i handen någon gång. Det varma vädret kan göra att mobilen blir överhettad, vilket i längden innebär att batteritiden förkortas och att du kan behöva laga eller byta ut din mobil tidigare än du skulle vilja.

Men oroa dig inte – här är fyra enkla sätt att undvika en överhettad mobil i sommar!

1. Undvik direkt solljus

Det här kanske låter uppenbart, men det är viktigt att påminna om. Om du låter mobilen ligga framme i direkt solljus är risken desto större för att den blir överhettad. Lägg ner den i väskan när du inte använder den på stranden, och glöm den inte framme i bilen.

Annons

2. Stäng av appaktiviteter

Om vi inte aktivt stänger av funktionen så håller sig apparna uppdaterade automatiskt – vi får nya mejl eller Whatsapp-meddelanden utan att aktivt behöva uppdatera appen. Men det här är något som drar batteri, och om din mobil håller på att bli överhettad kan det vara bra att stänga av funktionen ett tag för att minska belastningen.

På Iphone går du in på Inställningar, sedan Allmänt och till sist Appaktiviteter i bakgrunden. Hos Androidtelefoner varierar det exakt hur du stänger av funktionen, men för det mesta hittar du det under Inställningar, Appar och sedan Alla appar.

3. Ta bort skalet

Har du mobilskal för att skydda din mobil? Det är för det mesta bra, men när det är riktigt varmt fungerar skalet som en jacka för mobilen – så det kan vara smart att ta bort fodralet för att minska värmen.

4. Stäng av mobilen

Det här steget är sista utvägen – men börjar din mobil bli överhettad är det enklaste och mest effektiva du kan gör att stänga av den helt ett tag. Och kan det inte också vara lite skönt att inte alltid vara nåbar på semestern?

Källa: The Sun.

Kändisarnas smultronställen - här hänger de i sommarBrand logo
Kändisarnas smultronställen - här hänger de i sommar
Annons