Trendar: Inredning Mat och dryck Resor Kultur

Så kan du stoppa irriterande företeelsen på Instagram

10 mar, 2021
AvAino Oxblod
FotografYui Mok/TT.
Använder du Instagram regelbundet har du antagligen märkt av ett ganska nytt problem.
Den senaste tiden har det nämligen blivit riktigt vanligt att spam-konton skapar gruppkonversationer i direktmeddelanden på Instagram, och i värsta fall utsätter en för bedrägeri.
Men det kan finnas ett sätt att bli av med det – kolla här!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Farliga trender på sociala medierBrand logo
Farliga trender på sociala medier

Gruppkonversationer i Instagrams direktmeddelanden, DM, kan vara roligt att ha med vänner eller familj.

Men den senaste tiden har det blivit allt vanligare att så kallade botar – automatiska spamkonton – skapar gruppkonversationer där de skickar länkar eller försöker få folk att nappa på bedrägerier.

Är man inte vän med personerna som skickar meddelanden på Instagram hamnar de i en särskild sektion, men det bästa är ju om man kan slippa se dem överhuvudtaget.

Nu har Instagram tagit fram en ny funktion för att slippa de jobbiga botarna. Än så länge är det inte alla som har fått funktionen, eftersom appen skickar ut sina nya versioner till några i taget. Har man ett verifierat eller professionellt konto har man också fått inställningen. Att bli verifierad är svårt, men alla kan göra om sitt konto till ett professionellt konto.

Gör så här för att kolla om du har funktionen!

1. Öppna Instagram-appen, och klicka på din profil.

Annons

2. Tryck på de tre sträcken i övre högra hörnet, och gå till Inställningar.

3. Tryck sedan på Sekretess, som har ett litet hänglås som symbol.

4. Här kommer du upptäcka om du har fått funktionen eller inte. Under Interaktioner ska det nämligen finnas alternativet Direktmeddelanden, precis under Aktivitetsstatus. Om det inte står Direktmeddelanden där så får du vänta och hoppas att funktionen dyker upp hos dig med snart! Om du däremot har förärats med menyalternativet Direktmeddelanden kan du gå vidare till nästa punkt.

5. Gå in på Direktmeddelanden, och sedan alternativet ”Vilka som kan lägga till dig i grupper”, som ligger under Gruppinställningar.

6. Välj alternativet ”Bara personer du följer på Instagram”. Nu kan ingen som du inte följer på Instagram starta gruppmeddelanden med dig.

Källa: Mashtips.

Annons