Trendar: Krönika om självkärlek Dejta efter separation Teknikhacks Yoga med Johanna Resetips Vintips till maten

Så ska Elaine Eksvärds baby heta

23 sep, 2017
AvMalin Karlberg
En månad efter förlossningen har Elaine Eksvärd och hennes man Gustav Eksvärd bestämt vad nya babyn ska heta - och det blev ett ganska ovanligt namn med grekiskt ursprung.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Retorikern och författaren Elaine Eksvärd födde sitt tredje barn, en son, den 20 augusti. Sedan tidigare har hon och maken Gustav barnen Matheo och Evelyn och paret har under den senaste månaden grubblat över ett namn som ska passa ihop med syskonens.

Den nya babyn, som sedan graviditeten kallats för Benny, har nu äntligen fått sitt namn, avslöjar Elaine i dag i sin blogg.

Först skämtar Elaine om att lillen ska heta Gustav II efter sin pappa, men avslöjar sedan att det verkliga namnet blir Pascal Elias Jan Eksvärd, med tilltalsnamnet Pascal. Elias är efter barnets morbror i Brasilien, medan Jan är namnet på farfar.

– Gustav den andre Eksvärd kändes som en kändis som fått hybris. Nej, så ska han inte heta. Men däremot så blev det ett namn som inte stått på vår lista. Däremot på Evelyns lista. Jag ville att hon skulle heta det men Gustav ratade det som ett killnamn. Egentligen är det ett unisexnamn, men fler killar en tjejer heter så.

I Sverige finns i dag 380 män med namnet Pascal som tilltalsnamn – och 16 kvinnor, enligt SCB.

Läs även:

Här är Sveriges trendigaste babynamn just nu

Ebba von Sydows son har fått ett namn: ”Finns knappt med i namnstatistiken!”

Foto IBL

Annons