Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Majsplättar med avokadosalsa

23 mar, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

(4 personer)
1/2 dl polentagryn
1 dl cornflakes
1/2 dl vetemjöl
1 krm bakpulver
1 krm salt
1 liten burk majs
1 dl mjölk
1 ägg
15 g smält smör

Avokadosalsa
1 avokado
2 tomater
4 salladslökar
saft av 1/2 lime
4 droppar tabasco
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
salt

Beredning:

Blanda polenta, cornflakes, mjöl, bakpulver och salt. Rör ner majskorn, mjölk och ägg. Blanda ner det smälta smöret och stek plättarna. Dela avokadon, gröp ur och mosa köttet. Tärna tomaterna och skiva salladslöken tunt. Pressa limesaften över avokadon och blanda ner tabasco och finhackad vitlök, olivolja och salt. Vänd ner tomaterna och löken och smaka av med eventuellt mer salt och tabasco. Servera plättarna med en klick avokadoröra.

Av Malin Söderström

Annons