Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Enkla knepet som får vinet att smaka ännu bättre

09 jun, 2017
AvMalin Karlberg
Fruktig, frisk smak med inslag av krusbär – eller mustig kryddighet med tydlig fatkaraktär? Vinets beskrivning kan ha större betydelse än du kanske tror!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Vill du njuta mer av ditt vin? Då gäller det att läsa på.

En ny studie från University of Adelaide visar att ju mer vi vet om vingården som tagit fram vinet och ju utförligare beskrivningar vi läst om vinets smak, doft och karaktär – desto bättre tycker vi att vinet smakar.

Läs även: Proseccoglassen är här – en given semesterfavorit!

I studien, som publicerades i Food Research International, fick 126 deltagare testa chardonnay-, riesling- och sauvignon blanc-viner. Resultaten visade att vinerna som serverades efter en målande beskrivning av smaker och framställning rankades högre än de viner som provades i ett blindtest utan någon information.

Det gick dock inte att lura vinprovarna till att tro att vinerna smakade bättre än de faktiskt gjorde. För att de skulle få bra betyg krävdes det att beskrivningarna matchade vinerna.

Källa: Decanter.com
Foto: IBL 

Läs även:

5 bästa rosévinerna just nu

Nu finns vin på burk – minst lika bra som glasflaska!

Nu finns blå prosecco – men smakar det gott?

Annons