Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Kozhy Curry

07 okt, 2011
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Nicoline Olsen och Charlotte Rønne Krøigaard

Kryddig kyckling i kokosmjölk är i princip ett måste på en indisk buffé.

2 tsk malen koriander
8 hela svartpepparkorn, krossade i mortel
1 tsk rött chilipulver
1 tsk + 5 msk kokosolja
lite vatten
1 tsk senapsfrön
2 gula lökar, finhackade
4 vitlöksklyftor, finhackade
1 curryblad, finns i asiatiska och välsorterade livsmedelsbutiker
½ tsk finhackad färsk ingefära
600 g kycklingfilé i mindre bitar
1 burk kokosmjölk, 250 g

Beredning:

Fräs koriander, nymortlad peppar och chilipulver i 1 tsk kokosolja i en teflonpanna. Tillsätt lite vatten och rör så att det blir som en kryddpasta. Skrapa pastan ur pannan. Häll resten av oljan i pannan och fräs senapsfröna i den. Tillsätt lök, vitlök, curryblad och ingefära och fräs under omrörning. Blanda ner kryddpastan och fräs tills oljan skiktar sig, ca 2 min. Lägg ner kycklingbitarna och bryn dem i blandningen. Tillsätt lite vatten. Låt puttra under lock tills köttet är mört, ca 20 min. Häll sedan ner kokosmjölken och låt småkoka utan lock tills nästan all sås kokat bort.

Annons