Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Räkor i Masala

07 okt, 2011
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Nicoline Olsen och Charlotte Rønne Krøigaard

Masala är ett uttryck för blandade, krossade kryddor.

½ kg stora räkor
1 cm färsk ingefära, skalad och riktigt finhackad
1 liten gul lök, finhackad
4 vitlöksklyftor, finhackade
½ tsk piri piri (röda chiliflakes)
1 tsk rött chilipulver
1 tsk malen koriander
1 tsk gurkmeja
½ tsk salt
1 dl kokosolja
10 curryblad, finns i asiatiska och välsorterade livsmedelsbutiker
1 msk nyriven kokos

Beredning:

Skölj räkorna men låt skalen sitta kvar. Torka dem torra med hushållspapper. Blanda alla ingredienser utom kokosolja, curryblad och riven kokos med räkorna. Fräs räkblandningen i torr panna tills räkorna skiftar färg. Dra bort från värmen. Hetta upp kokosolja och fritera currybladen i den. Ta upp bladen och låt dem rinna av på dubbelt hushållspapper. Fritera sedan räkorna tills de blir spröda, ta upp och vänd dem i riven kokos. Lägg upp på fat och toppa med currybladen.

Annons