Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Ris med gurkmeja

07 okt, 2011
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Nicoline Olsen och Charlotte Rønne Krøigaard

1 kg basmatiris
1 rågad tsk gurkmeja
4 hela kryddnejlikor
½ tsk hela korianderfrön
1 liter vatten
2 tsk salt

Till garnering:
svarta sesamfrön, rostade i torr panna
ev någon ätlig blomma

Beredning:

Skölj riset väl under rinnande kallt vatten. Blanda ris, gurkmeja, kryddnejlikor, korianderfrön, vatten och salt i en gryta. Låt koka upp och sänk sedan värmen. Låt småkoka i 10 min. Stäng av värmen, lägg på ett lock och låt grytan stå kvar på spisplattan i 5 min. Rör om i riset med en gaffel. Häll upp i skål eller på ett fat. Garnera med de rostade sesamfröna och ev någon ätbar blomma.

Annons