Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Black friday 2024 Kriminalserier

3 populära sommardrinkar i trendig tappning

04 aug, 2017
AvMikaela Råberg
Ta sommardrinkarna till en ny nivå och förtär dem i svalkande och glassig form. Här är de godaste recepten just nu.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Oavsett om det vankas fest, middag, brunch – eller när du helt enkelt bara vill sätta guldkant på semestern – kan de här goda och uppdaterade sommardrinkarna vara något för dig. Perfekt om du vill testa din favorit i ny tappning.

1. Vattenmelonfrosé

Du behöver:

2,5 dl rosévin

9 dl tärnad fryst vattenmelon

Juice av en lime

2 serveringar

Gör så här:

1. Lägg vin, vattenmelonbitarna och limejuice i en blender och mixa tills du får en krämig och slät konsistens.

2. Tillsätt is om det behövs och mixa igen.

Frosén serveras med fördel på direkten, men kan också förberedas och förvaras i frysen några timmar.

2. Sangria snow cone

Du behöver:

1 dl citrusläsk, exempelvis Schweppes lemon

1 msk angostura

4 msk tequila

3 msk cointreau

1 dl rött vin

Juice av en lime

Juice av en halv apelsin

Is

Konformer eller coupeglas (vanliga vinglas går också bra)

4 serveringar

Gör så här:

1. Skaka samman tequila, angostura och 2 msk cointreau i en shaker med is. Tillsätt citrusläsken och rör om.

Annons

2. Blanda resterande 1 msk cointreau med rödvin, limejuice och apelsinjuice i en kanna eller flaska som är lätt att hälla från och ställ åt sidan.

3. Hyvla eller finkrossa is och fyll konerna eller glasen. Försök att packa isen så tajt som möjligt, ju finare bitar desto enklare att få isen att hålla ihop.

4. Häll tequilamixen över isen och därefter sangriamixen. Servera direkt.

3. Belliniglass

Du behöver:

5 dl prosecco

1,5 dl sockerlag

1,5 dl citronjuice

2 stora vita persikor

Ätbara blommor för garnering, exempelvis penséer eller violer (valfritt)

Gör så här:

1. Kärna ur och skiva persikorna och lägg i en blender. Mixa tills de blivit puré och lägg 1,5 dl av purén i en skål. Blanda med citronjuice, prosecco och sockerlag.

2. Tvätta och torka blommorna.

3. Häll belliniblandningen i glassformar och ställ i frysen i 30 minuter eller tills de stelnat en aning. Tillsätt därefter några blommor i varje form och glasspinnarna.

4. Ställ in och frys igen, denna gång tills de stelnat helt. Färdigt!

Annons