Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Black friday 2024 Kriminalserier

3 varianter av glutenfria lussebullar

23 nov, 2016
AvThowe Wagner Larsson
Även om du är glutenintolerant går det att njuta av julens läckerheter. Vi listar tre recept på glutenfria lussebullar som blir både saftiga och smarriga.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

3 recept på glutenfria lussebullar:

1. Med glutenfri mjölmix, cirka 20 st

Det enklaste sättet att göra glutenfria lussebullar är att ersätta mjölet med glutenfri mjölmix.

Ingredienser:

75 gram smör

2 dl mjölk

1 paket jäst för söta degar

2 tsk Fiberhusk

1 dl Kesella

1 dl socker

1 st ägg

1 pkt saffran

1 krm salt

500 gram (1 paket) Sempers glutenfria mix (spara ca 1 dl till utbakningen)

Gör så här:

Värm mjölk till 37 grader och smält smöret i samma kastrull.

Smula ner jäst i en bunke och häll över mjölkvätskan. Tillsätt Fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.

Ha i ägg, kesella, socker och salt.

Knåda ner mjökmixen men spara 1 dl till utbakningen.

Låt degen jäsa i cirka 30 minuter med en handduk över.

Dela upp degen i lika stor bitar och snurra ihop till lussebullar. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter.

Sätt ugnen på 250 grader.

Tryck i två russin i varje snurra och pensla bullarna med uppvispat ägg.

Grädda i ugn i cirka 5-7 minuter.

glutenfria lussebullar recept

2. Med kokosmjöl och honung, ca 20 st

Inte bara glutenfritt utan även paleo!

Ingredienser:

4 hela ägg

1 äggula

Annons

4 msk honung

1 dl kokosmjölk

1 dl kokosmjöl

50 gram kokosolja

0,5 gram saffran

2 tsk bakpulver

4 msk fiberhusk

1 ägg till pensling

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg och honung hårt.

Smält kokosolja och häll ner tillsammans med kokosmjölken i äggblandningen.

Ha i samtliga torra ingredienser och blanda allt.

Låt degen svälla i 5 minuter.

Dela upp degen i lika stor bitar och snurra ihop till lussebullar.

Tryck i två russin i varje snurra och pensla bullarna med uppvispat ägg.

Grädda i ugn i cirka 15-20 minuter.

3. Med mandelmjölk och pofiber, cirka 4 st

Ett enkelt recept för den som inte vill ha mängder med lussebullar i förrådet.

Ingredienser:

0,5 paket saffran

0,5 dl mjölk av valfri sort

40 gram kokosfett

3 msk mandelmjöl

3 msk kokosmjöl (eventuellt lite mer till utbakning)

1 msk fiberhusk

1,5 msk pofiber

1 tsk bakpulver

2 ägg

3 msk rårörssocker

Gör så här:

Häll saffran i mjölken och låt stå i 15 minuter.

Vispa ägg och socker fluffigt.

Vispa ner den smälta kokosoljan i äggblandningen och häll i saffransvätskan.

Blanda alla torra ingredienser.

Rör ner alla torra ingredienser i bunken.

Låt degen vila i 15 minuter, sätt ugnen på 175 grader.

Du kan behöva mer kokosmjöl, strö över lite i taget tills degen går att forma.

Forma degen till lussebullar (fukta händerna med vatten om du behöver), pensla med uppvispat ägg och tryck ner russin.

Grädda lussebullarna i cirka 15-18 minuter.

Annons