Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Äggakaka med rökt lamm och vårlökssalsa

06 apr, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Tore Gustafsson

(6 personer)
4 ägg
1 1⁄2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
1⁄2 tsk salt
smör till stekning
6 skivor rökt lammstek, ca 150 g

Vårlökssalsa
6 vårlökar, fint skurna
1 finhackad schalottenlök
1 pressad eller finhackad vitlöksklyfta
1 msk flytande honung
1 urkärnad och finhackad röd chili
1 msk olivolja
rivet skal och saft av 1 lime
salt och grovmalen vitpeppar

Till garnering
färsk koriander

Beredning:

Vispa äggen till skum, blanda ner mjöl, mjölk och salt. Låt stå och svälla i 30 min.

Smält smöret i stekpannan, häll i smeten och rör hela tiden upp den smet som stelnar mot mitten tills hela kakan har satt sig. Vänd äggakakan genom att lägga en tallrik över pannan och vända stekjärnet upp och ner. För ner kakan i pannan igen så att den ogräddade sidan också får lite fin färg. Dela lammskivorna i mindre bitar och fördela dem över.

Blanda ingredienserna till salsan, smaka av med salt och peppar. Fördela salsan över äggakakan och garnera med koriander.

Annons