Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Aldrig mer slemmig påssallad – här är knepet som håller din sallad fräsch

03 aug, 2016
AvMikaela Råberg
Färdigskuren och sköljd sallad på påse är ett smidigt alternativ om du vill spara några minuter i köket eller vet med dig att du inte kommer hinna äta upp ett helt salladshuvud innan det blir dåligt. Med det här smarta tricket håller du din påssallad fräsch längre.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Att köpa färdigsköljd sallad på påse må vara en aning slött, men visst är det riktigt bekvämt när man helt enkelt inte orkar ta fram kniven, skärbrädan och durkslaget.

En nackdel med färdigskuren sallad i plastförpackning är dock att den tenderar att bli slemmig och förstörd efter bara några dagar i kylskåpet.

Men aldrig mer. Testa det här smarta knepet nästa gång du köper hem en påse sallad – det fungerar.

sallad-bag
Foto: Shutterstock

Håll din påssallad fräsch längre – steg för steg

1. Öppna förpackningen.

2. Lägg i några vikta ark hushållspapper bland salladen.

3. Klart!

Hushållspappret suger upp fukten som annars förstör dina spänstiga salladsblad och gör att din påse håller ytterligare några dagar i kylskåpet.

Annons