Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Älskar du rosé? Då måste du testa frosé

21 jun, 2016
AvMikaela Råberg
Frosé står för ”frozen” och ”rosé” och är sommarens hetaste drink. Dessutom är frosé den perfekta törstsläckaren under varma sommardagar.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
frose

Rosévinsäsongen är i full gång, men när temperaturen börjar stiga ytterligare är det dags att byta ut den kylda vätskan mot roséets  frysta kusin – frosén.

Frosé

Receptet är beräknat för 4 personer

Du behöver:

  • En flaska rosévin, gärna torrt
  • 6 msk sockerlag
  • 6 msk citronsaft
  • Citronskal, för garnering
  • En skvätt Campari

Gör så här:

1. Frys rosévinet i en isbricka, så att du får kuber.

2. Mixa rosékuberna med sockerlag och citronjuice till en slät konsistens. Hyvla av en bit skal, gärna i spiralform. Du kan använda en vanlig potatisskalare eller osthyvel.

3. Häll upp frosén i glasen, garnera med en bit av citronskalet, skvätt över Campari och servera!

Foto: W & P Design

Annons