21 jun, 2016
Älskar du rosé? Då måste du testa frosé
AvMikaela Råberg
Frosé står för ”frozen” och ”rosé” och är sommarens hetaste drink. Dessutom är frosé den perfekta törstsläckaren under varma sommardagar.
Annons
Rosévinsäsongen är i full gång, men när temperaturen börjar stiga ytterligare är det dags att byta ut den kylda vätskan mot roséets frysta kusin – frosén.
Frosé
Receptet är beräknat för 4 personer
Du behöver:
- En flaska rosévin, gärna torrt
- 6 msk sockerlag
- 6 msk citronsaft
- Citronskal, för garnering
- En skvätt Campari
Gör så här:
1. Frys rosévinet i en isbricka, så att du får kuber.
2. Mixa rosékuberna med sockerlag och citronjuice till en slät konsistens. Hyvla av en bit skal, gärna i spiralform. Du kan använda en vanlig potatisskalare eller osthyvel.
3. Häll upp frosén i glasen, garnera med en bit av citronskalet, skvätt över Campari och servera!
Foto: W & P Design
Annons