Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Ankbröst med ­gräddkokt ­svartkål

20 okt, 2013
AvFemina
Ankbröst med ­gräddkokt ­svartkål
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Ankbröst med ­gräddkokt ­svartkål

Tips! Det går bra att byta ut svartkål mot savoykål.

(4 personer)
ca 700 g ankbröst, t ex 2 stora eller 4 små

salt och peppar

400 g svartkål

5 dl hönsbuljong

1/2 gul lök

olja till stekning

2 dl grädde

2–3 tsk råsocker

4 dl kokta stora vita bönor, finns på burk

1 syrligt äpple, t ex Granny Smith

saft av 1/2 citron

150 g varmrökt sidfläsk
Beredning: Skär några tvärsgående snitt genom skinnet på ankbrösten. Krydda med salt och peppar.

Skär bort stocken på svart­kålen och koka kålhuvudet mjukt i hönsbuljongen, ca 8 min. Krama ur vätskan och strimla kålen tunt.

Fräs kålen tillsammans med tunt skuren lök i lite olja i en stekpanna. Häll på grädden och låt koka i någon min. Krydda med salt, peppar och lite socker. Lägg i bönorna och håll kålblandningen varm.

Annons

Skär äpplet i mindre tärningar och droppa citronsaft över. Tärna ­fläsket smått och knaperstek det i het panna.

Hetta upp lite olja i en stekpanna och lägg ner ankbrösten med skinnsidan ner. Stek tills skinnet fått fin färg. Vänd på filéerna och efterstek i 175° varm ugn tills innertemperaturen visar 59°, ca 10 min beroende på storlek. (Önskar du mindre rosa kött får de stekas lite längre.) Låt vila i 10 min. Skär upp i tunna skivor och servera tillsammans med kålen, äppeltärningarna och det knaperstekta fläsket.

Annons