Äntligen dags för primörer – vårens bästa recept!
Trött på rotfrukter och vitkål? Nu är äntligen vårprimörerna här och det är dags att frossa i godsaker som sparris och rädisor. Råvaror som helt enkelt är lika goda att äta som de är eller som fräschör i en god rätt. Vi har samlat vårens godaste recept:
Krämig potatissoppa, som är lika god varm som kall! Lägg upp soppan i tallrikar, toppa med vilda kryddor som ramslök och kirskål.
Till receptet!
En annan variant på potatissoppa är denna, som är lite mer chunky. Den milda smaken från färskpotatisen gör sig bra med ädelost och rädisor.
Till receptet!
Prova en ny sillinläggning. Ramslökbären är små smakbomber, medan enbären och citronen binder ihop allt fint.
Till receptet!
Pasta pesto är en klassiker. Gör rätten mer matig med späd sparris och ett gott pocherat ägg.
Till receptet!
Enkelt och supergott. Toppa med haricot verts och vitlök för extra mycket smak.
Till receptet!
Ta din macka till en ny nivå med en god örtkräm, rädisor, färsk lök och groddar. Går att variera i oändlighet!
Till receptet!
Mör kyckling och krispig sparris är en härlig kombo. Testa denna enkla lyxiga vardagsrätt.
Till receptet!
Ett perfekt tillbehör till våren och sommarens alla grillkvällar. För extra lyx, toppa med lite extra brynt smör.
Till receptet!
Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.