Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Äntligen dags för primörer – vårens bästa recept!

03 maj, 2018
AvRebecca Wictor
1. Isad potatissoppa med ramslök och kirskål
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Trött på rotfrukter och vitkål? Nu är äntligen vårprimörerna här och det är dags att frossa i godsaker som sparris och rädisor. Råvaror som helt enkelt är lika goda att äta som de är eller som fräschör i en god rätt. Vi har samlat vårens godaste recept:

Krämig potatissoppa, som är lika god varm som kall! Lägg upp soppan i tallrikar, toppa med vilda kryddor som ramslök och kirskål.
Till receptet!

En annan variant på potatissoppa är denna, som är lite mer chunky. Den milda smaken från färskpotatisen gör sig bra med ädelost och rädisor.
Till receptet!

Annons

Prova en ny sillinläggning. Ramslökbären är små smakbomber, medan enbären och citronen binder ihop allt fint.
Till receptet!

Pasta pesto är en klassiker. Gör rätten mer matig med späd sparris och ett gott pocherat ägg.
Till receptet!

Annons

Enkelt och supergott. Toppa med haricot verts och vitlök för extra mycket smak.
Till receptet!

Ta din macka till en ny nivå med en god örtkräm, rädisor, färsk lök och groddar. Går att variera i oändlighet!
Till receptet!

Annons

Mör kyckling och krispig sparris är en härlig kombo. Testa denna enkla lyxiga vardagsrätt.
Till receptet!

Ett perfekt tillbehör till våren och sommarens alla grillkvällar. För extra lyx, toppa med lite extra brynt smör.
Till receptet!

Annons

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

 

Annons