17 jan, 2015
Baka kaka i gjutjärnspanna
AvFemina
Annons
6 – 8 personer
100 g smör och lite till pannan
275 g socker
2 msk snabbkaffe-
pulver
2 msk kokande vatten
2 ägg
250 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
150 g osaltad pistaschmandel
200 g vit choklad
Sätt ugnen på 170° C.
Smält smör och socker i en gryta. Lös upp kaffet i det kokande vattnet och häll det i grytan. Blanda ordentligt. Ta av grytan från värmen när smöret har smält och vispa ned äggen ett i taget. Blanda ihop mjöl och bakpulver och rör ned det i grytan till en smet. Grovhacka nötter och choklad och blanda ned i smeten. Häll smeten i en smord gjutjärnspanna med gjutjärnshandtag (26 cm).
Grädda kakan i 25-30 minuter.
Låt kakan svalna i pannan på galler innan du skär upp den.
Kan du inte få nog av det söta så missa inte våra bästa fikatips just nu.
Annons