Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Baka kaka i gjutjärnspanna 

17 jan, 2015
AvFemina
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
White chocolate brownie
Vit brownie med kaffe.

6 – 8 personer
100 g smör och lite till pannan

275 g socker

2 msk snabbkaffe-

pulver

2 msk kokande vatten

2 ägg

250 g vetemjöl

2 tsk bakpulver

150 g osaltad pistaschmandel

200 g vit choklad

Sätt ugnen på 170° C.

Smält smör och socker i en gryta. Lös upp kaffet i det kokande vattnet och häll det i grytan. Blanda ordentligt. Ta av grytan från värmen när smöret har smält och vispa ned äggen ett i taget. Blanda ihop mjöl och bakpulver och rör ned det i grytan till en smet. Grovhacka nötter och choklad och blanda ned i smeten. Häll smeten i en smord gjutjärnspanna med gjutjärnshandtag (26 cm).

Grädda kakan i 25-30 minuter.

Annons

Låt kakan svalna i pannan på galler innan du skär upp den.

Kan du inte få nog av det söta så missa inte våra bästa fikatips just nu.

Annons