Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Bananer i gyllene sirap

07 okt, 2011
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Nicoline Olsen och Charlotte Rønne Krøigaard

Ett gott slut.

4 msk rörsocker
saft av 2 limefrukter
8 msk vatten
4 bananer
2 dl tjock naturell yoghurt
finrivet skal av 1 lime
1 msk florsocker

Beredning:

Koka upp rör­socker, limesaft och vatten i en kastrull. Lägg ner bananerna i skivor och låt sjuda tills bananerna är mjuka och sirapen tjock. Blanda yoghurt med lime­skal och flor­socker. Fördela bananer och sirap i små skålar. Toppa med yoghurten. Servera.

Annons