Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Black friday 2024 Kriminalserier

Bananscones med choklad – perfekta till brunchen

31 jan, 2023
AvLinn Grubbström
FotografPeter Kam, Martin Tanggaard
Bananscones med choklad.
Ugens råvare banan
Bananscones med choklad är toppen till brunchen, perfekt recept att följa.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Overnight oats med hasselnötter och chokladBrand logo
Overnight oats med hasselnötter och choklad

Bananscones med choklad

12 st

Bananscones med choklad.
De här sconsen bjuder på överraskningar både på in- och utsidan. Kaffet, chokladen och bananerna gör att du inte behöver servera någonting till dem.

7 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

½ tsk salt

½ dl strösocker

75 g smör

1 ägg

1 ½ dl standardmjölk

2 mogna bananer

50 g mörk choklad

100 g florsocker

1 msk starkt, nybryggt kaffe

GÖR SÅ HÄR

1. Värm ugnen till 200°.

2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en skål. Använd fingrarna och nyp ihop smöret med de torra ingredienserna.

3. Vispa ägg och mjölk, och arbeta ihop med de torra ingredienserna.

4. Mosa bananerna med en gaffel och grovhacka chokladen. Vänd ner bananer och choklad i degen.

5. Tryck ut degen på ett mjölat bakbord, tills den är cirka 2 cm tjock.

6. Skär ut 12 stycken rundlar.

7. Lägg sconsen på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda dem i ugnen i cirka 20 minuter.

8. Låt svalna på ett galler.

9. Rör ihop florsocker och kaffe till en glasyr och fördela den över sconsen.

Tips: Om degen är ­väldigt klistrig kan du använda två skedar för att forma dina scones.

Inspireras direkt i din inkorg – anmäl dig till Feminas nyhetsbrev

Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten – det är helt gratis!

Annons