Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Bresaola-wraps med aioli

16 mar, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

(4 personer)
1 stor knippa rucola
16 skivor bresaola

Aioli
1 liten nypa saffran
1⁄2 msk kokande vatten
1⁄2 vitlöksklyfta
flingsalt
1 äggula
ca 1 1⁄2 dl god olivolja
salt och peppar

Beredning:
Stöt saffranet lite lätt i en mortel. Tillsätt kokande vatten och stöt tills saffranet löst sig. Lägg i vitlök och lite flingsalt och stöt tills vitlöken är riktigt mosad. Rör ner äggulan och tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Fortsätt vispa till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar. Skölj salladen och lägg 3–4 blad på varje skiva bresaola. Rulla till rullar och lägg upp på fat. Servera tillsammans med aiolin.

Tips! Blanda gärna ner lite färsk oregano och pyttesmå blomkålsbuketter i aiolin.

Av Linnea Press

Annons