Trendar: Nostalgi Livsberättelser Resor Nystarta privatekonomin med Femina Vårmode 2025 Se alla avsnitt av ''Beas Beauty'' Feminas historia

Bruschetta med aubergine

15 aug, 2013
AvFemina
Bruschetta med aubergine
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Bruschetta med aubergine

(10 st)
5 minitomater

olivolja

flingsalt

1/2 aubergine

salt och peppar

10 skivor av en baguette, nyrostade

rivet skal av 1/2 citron

1/2 dl riven parmesanost

Beredning: Dela tomaterna på mitten och lägg dem i en eldfast form. Ringla olivolja över snittytan och strö på lite flingsalt. Baka i 200° varm ugn i ca 20 min.

Skär under tiden auberginen i mindre bitar och stek dem gyllenbruna i olivolja. Salta och peppra. Fördela aubergineröran på rostade brödskivor och garnera med tomaterna, rivet citronskal och riven parmesanost.

Av JAN-ERIK HAGBOHM

Foto TINE GUTH LINSE

Annons