Bruschetta med bönröra & grillad paprika
(10 st)
2 röda paprikor
1 burk vita bönor
1 vitlöksklyfta
2 msk finhackad färsk oregano
1 msk citronsaft
salt och peppar
20 g rucolasallad
10 skivor av en baguette, nyrostade
olivolja
Till garnering:
ev lite färsk basilika
Beredning: Rosta paprikorna i 225° varm ugn tills skalen börjar bli svart. Låt svalna och dra sedan bort skalen med hjälp av en liten vass kniv. Dela paprikorna i mindre bitar.
Låt bönorna rinna av och skölj dem sedan väl i kallt vatten. Mixa bönorna med pressad vitlök och oregano till en röra. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Fördela rucolan över bröden. Klicka bönröra ovanpå och toppa med paprikan. Ringla lite olivolja över och avsluta med grovmalen svartpeppar. Garnera ev med färsk basilika.
Av JAN-ERIK HAGBOHM
Foto TINE GUTH LINSE