05 jul, 2014
Bruschetta med lax och fänkål
AvFemina
Annons
(10 st)
10 skivor av en baguette
300 g gravad lax
1/4 litet fänkålshuvud
Gravlaxsås:
1 äggula
2 tsk dijonsenap
2 tsk svensk senap
salt och grovmalen vitpeppar
1 dl rapsolja
1/2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk strösocker
1/2 dl finhackad dill
Beredning: Börja med såsen. Rör äggulan med senapssorterna och krydda med lite salt och peppar. Tillsätt oljan droppvis under omrörning och smaksätt med vinäger, socker och mer vitpeppar. Rör ner dillen.
Rosta bröden och fördela laxen ovanpå. Lägg en klick sås på laxen och garnera med supertunt skuren fänkål. Servera.
Av JAN-ERIK HAGBOHM
Foto TINE GUTH LINSE
Annons