Trendar: Nostalgi Livsberättelser Resor Nystarta din ekonomi Vårmode 2025 Feminas historia Hårvård Streamingtips Melodifestivalen

Bruschetta med räkor

16 jul, 2012
AvFemina
Bruschetta med räkor
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Bruschetta med räkor

(10 st)
2 plommontomater

1 röd chilifrukt, delad och ­urkärnad

1 salladslök

1 vitlöksklyfta

rapsolja till stekning

150 g skalade räkor

rivet skal av 1 lime

10 skivor av en surdegsbaguette, nyrostade

Till garnering:
1/2 dl hackad färsk koriander

Beredning: Klyfta tomaterna, skär bort kärnhus och skal med en vass kniv. Tärna tomatköttet.

Finhacka chili, salladslök och vitlök. Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna. Fräs räkorna hastigt med övriga ingredienser på hög värme. Fördela räk­röran på rostade brödskivor och toppa med färsk koriander. Servera genast.

Av JAN-ERIK HAGBOHM

Foto TINE GUTH LINSE

Annons