02 jun, 2013
Bruschetta med tapenade och ugnsbakade tomater
AvFemina
Annons
(10 st)
10 skivor av en surdegsbaguette, nyrostade
Tapenade:
1/2 liten burk raka sardeller
ca 15 svarta oliver, urkärnade
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
Tomater:
ca 12 minitomater
olivolja
flingsalt
Till garnering:
kapris
Beredning: Dela tomaterna i halvor. Lägg dem i en eldfast form, ringla lite olivolja över och strö på flingsalt. Ställ in i 175° varm ugn och baka i ca 30 min.
Tapenade: Finhacka sardeller och oliver och blanda med vitlök och olivolja, går utmärkt i mixer.
Bred tapenade på rostade brödskivor och fördela tomaterna ovanpå. Garnera med lite kapris och ringla ev lite mer olivolja över.
Av JAN-ERIK HAGBOHM
Foto TINE GUTH LINSE
Annons