Burgare "Tonnato" med blomkålscrudité
Av Malin Söderström
(4 personer)
600 g kalvfärs
salt och peppar
2 msk tapenade (finns på burk)
Dressing:
1 liten burk sardeller
2 msk kapris
2 knippor bladpersilja
1 vitlöksklyfta
2 äggulor
1⁄2 dl rapsolja
1⁄2 dl olivolja
Blomkålscrudité:
1⁄2 litet blomkålshuvud
1 msk färskpressad citronsaft
1 msk olivolja
Till servering:
pizzabröd av färdig deg eller mix
körsbärstomater
sallad
Beredning:
Blanda färsen med salt, peppar och tapenade. Forma till 4 biffar. Mixa ingredienserna till dressingen, tillsätt oljan sist i en jämn stråle under fortsatt mixning. Smaka av med salt och peppar.
Skiva blomkålen tunt, skölj i kallt vatten och låt rinna av. Krydda med citronsaft, olivolja, salt och peppar.
Kavla ut degen och ta ut 8 rundlar. Lägg körsbärstomater på hälften av rundlarna. Grädda enligt anvisningar på paketet.
Stek burgarna i smör på båda sidor.
Lägg bröden utan tomater i botten. Lägg på sallad, burgare, dressing och toppa med tomatbröden. Servera.