Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Burgare "Tonnato" med blomkålscrudité

20 jan, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Malin Söderström

(4 personer)
600 g kalvfärs
salt och peppar
2 msk tapenade (finns på burk)

Dressing:
1 liten burk sardeller
2 msk kapris
2 knippor bladpersilja
1 vitlöksklyfta
2 äggulor
1⁄2 dl rapsolja
1⁄2 dl olivolja

Blomkålscrudité:
1⁄2 litet blomkålshuvud
1 msk färskpressad citronsaft
1 msk olivolja

Till servering:
pizzabröd av färdig deg eller mix
körsbärstomater
sallad

Beredning:
Blanda färsen med salt, peppar och tapenade. Forma till 4 biffar. Mixa ingredienserna till dressingen, tillsätt oljan sist i en jämn stråle under fortsatt mixning. Smaka av med salt och peppar.

Skiva blomkålen tunt, skölj i kallt vatten och låt rinna av. Krydda med citronsaft, olivolja, salt och peppar.

Kavla ut degen och ta ut 8 rundlar. Lägg körsbärstomater på hälften av rundlarna. Grädda enligt anvisningar på paketet.

Stek burgarna i smör på båda sidor.

Lägg bröden utan tomater i botten. Lägg på sallad, burgare, dressing och toppa med tomatbröden. Servera.

Annons