Så gör du chili sin carne med avokadodipp
Recept: Chili sin carne med avokadodipp
4 personer
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 tsk spiskummin
1 tsk hela korianderfrön
1 msk smakneutral olja
2 tsk paprikapulver
1 tsk kakao
450 g chili con carne-grönsaksblandning från frysdisken
1 burk tomatkross
1 burk bönor, gärna pinto eller kidney
salt och svartpeppar
Avokadodipp
2 avokador
1 lime
salt och svartpeppar
Till servering
4 msk crème fraiche
1 handfull färsk koriander
Gör så här:
1. Hacka lök, vitlök och chili fint. Stek chili, lök, vitlök, spiskummin och korianderfrö i olja i en gryta.
2. Tillsätt paprikapulver och kakao och rör ner grönsaksblandningen, tomatkross och bönor. Låt allt koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3. Mosa avokadoköttet med gaffel i en skål. Smaka av med limesaft, salt och peppar.
4. Servera chili sin carnen med crème fraiche, färsk koriander och avokadodipp.