Chokladcookies med glass
Av Linnea Press
Jättegoda naturella till en kopp te och fantastiskt läckra om man lägger dem två och två med en klick vaniljglass emellan.
(16 st)
350 g mörk choklad i små bitar
225 g osaltat smör
3 små ägg
4 1⁄2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 1⁄2 dl vetemjöl
1⁄2 tsk salt
1 tsk bakpulver
5 dl finhackade valnötter
Till servering
god vaniljglass
Beredning:
Smält chokladbitar och smör på svag värme. Låt svalna till rumstemperatur. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ner vaniljsockret och tillsätt chokladmassan, lite i taget, under fortsatt vispning. Blanda mjöl, salt och bakpulver och rör ner det i smeten. Vänd ner nötterna. Forma degen till msk-stora kulor. Lägg ut 6 kulor åt gången med ca 5 cm mellanrum på en bakpappersklädd plåt. Pressa ut kulorna med hjälp av botten på ett dricksglas doppat i kallt vatten. Grädda mitt i 180° varm ugn i ca 16 min eller tills kakornas ovandel börjar spricka lite. Låt svalna på galler.