16 mar, 2012
Citrongräskyckling
AvLotta Hansson
Annons
Av Linnea Press
(4 personer)
2 stjälkar färskt citrongräs
1⁄2 röd chilifrukt
1 bit färsk ingefära
4 kycklingfiléer
2 tsk sesamolja
saft av 1 limefrukt
3 msk fisksås, finns i hyllan med asiatiska varor
1 tsk råsocker
1 huvud buffésallad
1 liten knippa koriander
Beredning:
Finhacka den vita delen av citrongräset. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och riv ingefäran fint. Strimla kycklingfiléerna. Hetta upp sesamoljan i en wok eller stor stekpanna. Vänd ner hackat citrongräs, chili och ingefära. Tillsätt kycklingen och stek den gyllene. Rör ner limesaft, fisksås och socker. Stek tills kycklingen är helt genomstekt.
Lägg upp salladsbladen på ett stort fat och fyll dem med den stekta kycklingen. Toppa med hackad koriander.
Annons