20 mar, 2014
Crème Ninon med myntaröra från Arla Köket
AvCaroline Löfgren
Annons
(4 personer)
500 g frysta ärter
1 gul lök
7 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 tsk sambal oelek
rivet skal och saft av 1 lime
Myntaröra:
250 g kesella kvarg
2 tsk hackad färsk mynta
1 vitlöksklyfta, pressad
1 krm salt
Beredning:
Skala och hacka löken. Koka upp vatten och buljongtärningar i en kastrull. Lägg i de frysta ärterna och löken. Låt soppan koka under lock i ca 5 min. Mixa soppan slät. Tillsätt grädde, sambal oelek, rivet skal och saft av lime och låt koka upp igen.
Blanda ihop myntaröran och servera i soppan.
Foto: Matilda Lindeblad
Annons