Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Crème Ninon med myntaröra från Arla Köket

20 mar, 2014
AvCaroline Löfgren
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Crème Ninon med myntaröra från Arla Köket

(4 personer)

500 g frysta ärter

1 gul lök

7 dl vatten

2 grönsaksbuljongtärningar

2 1/2 dl matlagningsgrädde

1/2 tsk sambal oelek

rivet skal och saft av 1 lime

 

Myntaröra:

250 g kesella kvarg

2 tsk hackad färsk mynta

1 vitlöksklyfta, pressad

1 krm salt

 

Beredning: 

Skala och hacka löken. Koka upp vatten och buljongtärningar i en kastrull. Lägg i de frysta ärterna och löken. Låt soppan koka under lock i ca 5 min. Mixa soppan slät. Tillsätt grädde, sambal oelek, rivet skal och saft av lime och låt koka upp igen.

Blanda ihop myntaröran och servera i soppan.

Foto: Matilda Lindeblad

Annons