Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Dansk currysill

10 nov, 2014
AvFemina
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

(4–6 personer)
6 matjessillfiléer
Sås:
1 dl gräddfil
1 dl god majonnäs, gärna hemlagad
1–2 tsk curry
2 msk finhackad purjolök
1 msk finhackad dill
2 msk flytande honung
Till garnering:
äpple
dill

Beredning: Blanda ingredienserna till såsen i en bunke. Låt filéerna rinna av ordentligt och skär dem sedan i ca 2 cm stora bitar. Blanda med såsen. Ställ in i kylen och låt stå över natten. Före serveringen: Lägg upp på fat och garnera med äppeltärningar och dill.

AV JAN-ERIK HAGBOHM

FOTO PETER KAM

Annons