10 dec, 2018
Detta åt gästerna – spana in årets Nobelmeny
AvIda Gustafsson
Menyn är en hyllning till det svenska köket. Här är alla rätter och viner som serverades till gästerna på årets Nobelbankett.
Annons
För andra året i rad är det kocken Tom Sjöstedt som står för maten och Daniel Roos är Nobelkonditor för femte gången.
Här är maten som serverades på Nobelbanketten 2018.
Förätt
Lättbakad röding med kräftbuljong i krondillslök, lättrökt forellrom, krispig potatis och krasseskum.
Champagne Taittinger Brut Millésimé 2013
Varmrätt
Bakad rotselleri med kantarellkräm och svampsmör, kålrot med lagerbladskräm och långbakad högrev, oxmärgcrust, rökt kalvsky samt potatis- och purjolöksterrin.
Gérard Bertrand Cigalus Rouge 2016
Dessert
Äppelharmoni med karamelliserade Fridaäpplen från Österlen, äppelsorbet, vaniljkräm, kolasås och havresmulor
Ruppertsberger Riesling Auslese 2014
Kaffe, te och avec
Kaffe & Nobelmuseets teblandning
Grönstedts VO
Facile Punsch
Läs även:
Gästernas klänningar Nobel 2018 – se bilderna
Victorias succé på Nobel – hon satsade på återbruk!
Spana in de kungliga Nobelklänningarna 2018
Så ska fler kvinnor bli nominerade till Nobelpriset: ”Värt att pröva”
Annons