Elegans, mystik och överraskningar på Stockholms nya krog TAKO
Bakom TAKO står Christian Olsson, Kristofer Sandström och Niklas Odin från Stockholm Krogbolag som också äger välbesökta restauranger såsom Vassa Eggen, Tennstopet och Kommendören.
Matupplevelsen går genom två olika kök i Asien. Här är det smakerna som står i fokus. För den nyfikne är det öppna sushiköket omgivet av vävda sittplatser där gästerna kan se sushikockarna tillaga maten på nära håll. Även grillköket erbjuder full insyn för den som hellre tillbringar sin tid där.
Med en fot i varje världsdel återspeglas restaurangens element jord, eld, vatten, trä och metall i dryckens smaker. Baren erbjuder noga utvalda viner och fusion cocktails med asiatiska inslag där barteamet kryddar i stor utsträckning även blandvatten och sprit. Även alkoholfria alternativ finns.
Social atmosfär med härliga upplevelser
Gänget bakom TAKO kallar restaurangen för Alice i Underlandet – en plats som ger avtryck i människans alla sinnen. Här utlovas en del överraskande inslag tillsammans med mystik och charm i en opretentiös mix där konst och smakexplosioner kolliderar.
– TAKO är lite som din eleganta men livliga vän med glimten i ögat som du alltid har roligt med. Vi vill bjuda in till en social atmosfär med härliga upplevelser där vi skapar vår egen kultur tillsammans. Restaurangen bjuder på lekfulla överraskningar, men utan avkall på fingertoppskänslan för kvalitet, säger Kristofer Sandström.
Late night dining och kvalitativ take away
Restaurangen har öppet alla dagar förutom söndag. Under torsdag till lördag har köket öppet till kl 01.00 vilket möjliggör late night dining, något som allt fler efterfrågar i Stockholms krogliv.
– Kökens generösa öppettider möjliggör late night dining och kvalitativ take away. Vår kökschef för sushiköket, Nymaa Sarantuya, har lång erfarenhet av konsten och hans team kommer från välrenommerade restauranger. Martin Gradin har gjort en imponerande resa hos oss på Vassa Eggen och började som elev för fem år sedan. Han blir nu ansvarig för grillköket på TAKO. Vi känner oss mer än trygga med uppställningen, säger Christian Olsson.
Öppettider:
Måndag – tisdag kl 17.30 – 00.00 – köket öppet till kl. 23.30
Onsdag kl 17.30 – 01.00 – köket öppet till kl. 23.30
Torsdag – lördag kl 17.30 – 02.00 – köket öppet till kl. 23.30
Söndag – stängt
TAKO öppnar den 7 oktober. Boka bord på restaurangtako.se.
Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.