Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Black friday 2024 Kriminalserier

Fläskkarréspett med råstekt broccoli

03 feb, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Jan-Erik Hagbohm

Foto Tine Guth Linse

(4 personer)
600 g fläskkarré i skivor
1 paket bacon
1 stor rödlök
500–600 g broccoli
1 msk sesamfrön
2 msk solrosfrön
3 msk pumpakärnor
olja till stekning
10 cm purjolök
ca 20 minitomater
100 g fetaost

Marinad:
2–3 msk olivolja
½ tsk malen ingefära
salt och peppar

Sås:
1 tsk dijonsenap
1 äggula
½ vitlöksklyfta
1 dl olivolja

Till servering:
gärna en fräsch sallad

Beredning:

Skär köttet i tärningar och trä upp på spett tillsammans med rullade baconskivor och lök skuren i båtar. Blanda ingredienserna till marinaden på en flat tallrik och vänd spetten i den.

Blanda senap, äggula och vitlök till såsen. Salta och peppra lite lätt. Tillsätt oljan droppvis under omrörning. Dela broccolin i mindre buketter. Rosta alla frön i en torr stekpanna under omrörning. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek broccolin på medelvärme tills den mjuknar lite. Den ska fortfarande vara riktigt krispig. Blanda ner tunt skuren purjolök, tomater i kvartar och fetaost i bitar. Salta och peppra. Grilla spetten på grillen eller i grillpanna, 3–5 min. Servera med broccoli, sås och ev sallad.

Annons