Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Fruktkaka

23 dec, 2011
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Jan-Erik Hagbohm

(ca 10 skivor)
100 g torkade fikon

100 g torkade aprikoser

50 g russin

1 dl mörk rom

150 g smör, rumsvarmt

2 dl strösocker

4 ägg

4 dl vetemjöl (240 g)

1 tsk bakpulver

rivet skal av 1 apelsin

rivet skal av 1 citron

Beredning:

Hacka de torkade frukterna, ca 5×5 mm. Lägg över i en skål tillsammans med russinen och häll på rom. Låt stå över natt. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl, bak­pulver, apelsin- och citronskal. Rör ner mjölblandningen i äggvispet och vänd till sist ner frukterna. Häll smeten i smord och bröad form. Grädda i nedre delen av 175° varm ugn i ca 1 tim, pröva med sticka. Låt svalna. Droppa gärna lite extra rom över kakan 15 min före serveringen.

Annons