Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Fruktkaka

23 dec, 2011
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Jan-Erik Hagbohm

(ca 10 skivor)
100 g torkade fikon

100 g torkade aprikoser

50 g russin

1 dl mörk rom

150 g smör, rumsvarmt

2 dl strösocker

4 ägg

4 dl vetemjöl (240 g)

1 tsk bakpulver

rivet skal av 1 apelsin

rivet skal av 1 citron

Beredning:

Hacka de torkade frukterna, ca 5×5 mm. Lägg över i en skål tillsammans med russinen och häll på rom. Låt stå över natt. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl, bak­pulver, apelsin- och citronskal. Rör ner mjölblandningen i äggvispet och vänd till sist ner frukterna. Häll smeten i smord och bröad form. Grädda i nedre delen av 175° varm ugn i ca 1 tim, pröva med sticka. Låt svalna. Droppa gärna lite extra rom över kakan 15 min före serveringen.

Annons