Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Fullkornsvåffla med chèvremousse och granatäpple

02 mar, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Anna-Lena Bjarneberg

En ljuvlig förrätt. Den syrliga smaken från granatäppelkärnorna tillsammans med chèvremoussen är en utsökt kombination. (Vill du göra det enkelt för dig köper du färdig fullkornsmix till våfflorna.)

(4 personer)
Våfflor (ca 5 laggar)
1 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1⁄2 dl havregryn
2 krm salt
3 1⁄2 dl mjölk
1 ägg
1 msk flytande margarin

Chèvremousse
50 g chèvre, getost
1 dl kesella
1 vitlöksklyfta
1 krm salt
1⁄2 dl vispad grädde

Till servering
kärnor från 1–2 granatäpplen
flytande honung
solrosskott

Beredning:

Blanda mjölsorterna med havregryn och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa ner resten av mjölken, ägget och matfettet. Låt smeten stå och svälla en stund. Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna. Vispa chèvren med kesella, pressad vitlök och salt till en jämn smet. Blanda försiktigt ner den vispade grädden. Servera våfflorna med en klick mousse och granatäppelkärnor. Ringla över lite honung och garnera med solrosskotten.

Annons