Fullkornsvåffla med chèvremousse och granatäpple
Av Anna-Lena Bjarneberg
En ljuvlig förrätt. Den syrliga smaken från granatäppelkärnorna tillsammans med chèvremoussen är en utsökt kombination. (Vill du göra det enkelt för dig köper du färdig fullkornsmix till våfflorna.)
(4 personer)
Våfflor (ca 5 laggar)
1 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1⁄2 dl havregryn
2 krm salt
3 1⁄2 dl mjölk
1 ägg
1 msk flytande margarin
Chèvremousse
50 g chèvre, getost
1 dl kesella
1 vitlöksklyfta
1 krm salt
1⁄2 dl vispad grädde
Till servering
kärnor från 1–2 granatäpplen
flytande honung
solrosskott
Beredning:
Blanda mjölsorterna med havregryn och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa ner resten av mjölken, ägget och matfettet. Låt smeten stå och svälla en stund. Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna. Vispa chèvren med kesella, pressad vitlök och salt till en jämn smet. Blanda försiktigt ner den vispade grädden. Servera våfflorna med en klick mousse och granatäppelkärnor. Ringla över lite honung och garnera med solrosskotten.