Gazpacho med rostad majs och räkor
GAZPACHO MED ROSTAD MAJS OCH RÄKOR
(4 personer)
3 dl tomatjuice alt 1–2 burkar hela tomater
400 g vattenmelon
2 inlagda paprikor från burk, gärna den grillade sorten utan skal
4 färska lökar, spara de gröna skaften
1/2 gurka
1/2 chili
2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
salt och peppar
Rostad majssalsa:
1 burk majs
1 msk olivolja
2 cm chili, finskivad
1/2 dl finhackade lökstjälkar (från den färska löken)
salt och peppar
Till dekorering:
1 dl skalade räkor
ev lite färsk koriander
Beredning: Mixa alla ingredienser till gazpachon till en slät soppa, smaka av med salt och peppar. Tillsätt ev lite vatten om soppan känns för tjock. Låt majsen rinna av och rosta den sedan i en torr panna. Tillsätt olja och chili när majsen börjar få färg och stek i ytterligare några minuter. Dra bort från värmen och rör ner de hackade lökstjälkarna. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med den ljumna majssalsan, några räkor och lite koriander på toppen.
Av CAROLINE DAFGÅRD
Foto JOHANNA ÅKERBERG KASSEL