10 nov, 2014
Glasmästarsill
AvFemina
Annons
(4–6 personer)
6 sillfiléer, gärna Abbas 5-minuterssill
5 cm purjolök, tunt skivad
1/2 rödlök, tunt skivad
1 morot, tunt skivad
2 msk pepparrot i små tärningar
1 msk finskuren färsk ingefära
1 lagerblad, krossat
1 tsk kryddpepparkorn
2 tsk vitpepparkorn
Lag:
1/2 dl ättiksprit, 24 % (kanske lite mer)
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
Beredning: Låt sillfiléerna rinna av ordentligt. Koka upp ingredienserna till lagen och låt den kallna helt.
Skär filéerna i bitar, 2–3 cm, och varva i en rengjord burk med övriga ingredienser. Häll på den kalla lagen. Låt stå i kylen i minst ett dygn före serveringen.
AV JAN-ERIK HAGBOHM
FOTO PETER KAM
Annons