23 dec, 2017
Glutenfri saffranskladdkaka med lingon och vispgrädde
AvMalin Ny
Saftig saffranskladdkaka uppskattas av de flesta, och denna variant utan gluten är minst lika god som originalet med vetemjöl. Servera med lingon och en klick vispgrädde.
Annons
RECEPT: GLUTENFRI SAFFRANSKLADDKAKA
Du behöver:
- 1 dl bovetemjöl
- 1 dl majsmjöl
- 0,5 – 1 dl rårörssocker
- 100 g smör
- 200 g vit choklad
- 3 ägg
- 2 msk vaniljsocker
- 3 msk sirap
- 1 påse saffran
- Lite salt
- Kokosflingor och smör till formen
Till servering:
- Grädde och lingon
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser. Smält samman smör och choklad. Rör ned ägg och sirap och blanda sedan samman chokladsmeten med de torra ingredienserna. Smöra formen och strö i kokos, mycket godare än ströbröd.
Häll upp smeten och grädda i ugnen 15-20 minuter. Innan serveringen, låt kladdkakan stå i kylen 1-2 timmar. Servera sedan med grädde och lingon.
Foto: Ellen Mörk
Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.
Annons