30 apr, 2018
Gnocchi med ärter, bacon och äpple
AvFemina
Ett alternativ till pasta är gnocchi, som ofta görs på potatis. Gnocchi hittar man numera i de flesta välsorterade livsmedelsbutiker, antingen frysta eller vakuumförpackade.
Annons
GNOCCHI MED ÄRTER, BACON OCH ÄPPLE
(4 personer)
400 g gnocchi
200 g bacon
300 g ärter, frysta
2 äpplen
1/2 knippe färsk timjan
50 g parmesanost
salt och peppar
TILL SERVERING:
50 g parmesanost
gott bröd
BEREDNING:
1. Koka gnocchin enligt paketets anvisningar. Strimla baconet och stek det knaprigt i torr panna. Låt rinna av på hushållspapper.
2. Lägg ner de frysta ärterna i kokande vatten, låt koka 2 min. Häll av vattnet.
3. Skölj och skiva äpplena.
4. Hacka timjanen. Blanda avrunnen gnocchi med bacon, ärter, äppelskivor, timjan och parmesan. Smaka av med salt och peppar.
5. Fördela gnocchin på varma tallrikar, toppa med parmesan och servera ett gott bröd till.
RECPET & FOTO: All Over Press
Detta recept publicerades ursprungligen i Femina 05/2018.
Läs även: Cannelloni med spenat och fetaost
Annons