Gör egen gin och tonic-sorbet inför gin och tonic-dagen
Under lördagen inträffar internationella gin och tonic-dagen, men i år kan vi avnjuta den populära klassikern i glassform.
I samband med GT-dagen den 9 april lanseras Hendrick’s sorbet, en svalkande sorbetglass med smak av gin och gurka. Glassen är framtagen av Hendrick’s gin i samarbete med stjärnbagaren Håkan Johansson, som driver bageriet på Taverna Brillo och 2015 utsågs till världens bästa bagare.
– Vi har lyckats skapa en glass med en fin balans mellan sötma och fräschör som påminner mycket om en Hendrick’s gin och tonic. Att få med gurkans smak och samtidigt få till en tilltalande färg har definitivt varit en utmaning, men det visade sig att gurkan är en fantastiskt bra bas och tillför ett djup till smaken. Jag tror att den här glassen kan bli en riktig favorit i vårsolen, säger Håkan Johansson.
Sorbetglassen Hendrick’s sorbet börjar säljas från och med den 9 april på Bageri Brillo på Skeppsbron i Stockholm, samt i glassbaren på Taverna Brillo på Östermalm. Men du kan även göra den själv!
Hendrick’s sorbet
1300 g gurka
4 dl socker
4 dl vatten
1,45 dl citronsaft
14 cl Hendrick’s Gin
Gör så här
Skala gurkan och mixa den till en puré
2. Koka vatten och socker till en sockerlag och låt svalna
2. Blanda ned sockerlag och citronsaft med gurkpurén
3. Tillsätt Hendrick’s Gin
4. Rör ihop i en glassmaskin (har du ingen glassmaskin så ställ i frysen minst ett dygn)
5. Servera iskall med gurka eller rosblad
Mer lästips
6 mojito-recept för helgen