Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Black friday 2024 Kriminalserier

Gör egen gin och tonic-sorbet inför gin och tonic-dagen

08 apr, 2016
AvMikaela Råberg
I helgen är det dags att fira internationella gin och tonic–dagen! Och lagom till helgen lanseras en sorbet med GT-smak, perfekt för drinkälskaren.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Under lördagen inträffar internationella gin och tonic-dagen, men i år kan vi avnjuta den populära klassikern i glassform.

Så gör du den vackra drinken HibiskustonicBrand logo
Så gör du den vackra drinken Hibiskustonic

I samband med GT-dagen den 9 april lanseras Hendrick’s sorbet, en svalkande sorbetglass med smak av gin och gurka. Glassen är framtagen av Hendrick’s gin i samarbete med stjärnbagaren Håkan Johansson, som driver bageriet på Taverna Brillo och 2015 utsågs till världens bästa bagare.

– Vi har lyckats skapa en glass med en fin balans mellan sötma och fräschör som påminner mycket om en Hendrick’s gin och tonic. Att få med gurkans smak och samtidigt få till en tilltalande färg har definitivt varit en utmaning, men det visade sig att gurkan är en fantastiskt bra bas och tillför ett djup till smaken. Jag tror att den här glassen kan bli en riktig favorit i vårsolen, säger Håkan Johansson.

Annons

Sorbetglassen Hendrick’s sorbet börjar säljas från och med den 9 april på Bageri Brillo på Skeppsbron i Stockholm, samt i glassbaren på Taverna Brillo på Östermalm. Men du kan även göra den själv!

Hendrick’s sorbet
1300 g gurka

4 dl socker

4 dl vatten

1,45 dl citronsaft

14 cl Hendrick’s Gin

Gör så här
Skala gurkan och mixa den till en puré

2. Koka vatten och socker till en sockerlag och låt svalna

2. Blanda ned sockerlag och citronsaft med gurkpurén

3. Tillsätt Hendrick’s Gin

4. Rör ihop i en glassmaskin (har du ingen glassmaskin så ställ i frysen minst ett dygn)

5. Servera iskall med gurka eller rosblad

Mer lästips
6 mojito-recept för helgen

Annons