Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Gör lyxig wienernougat – julens favoritgodis!

12 dec, 2017
AvFemina
Så lätt det är att göra sin egen wienernougat! Choklad, nougat, nötter och mandel är det enda som behövs för att göra vinterns godaste julgodis.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

ca 30 bitar

200 g mjölkchoklad

250 g nougat

25 g pistaschnötter

100 g rostade mandelspån

 

Gör så här:

1. Hacka chokladen. Smält nougaten över vattenbad. Ta från värmen. Låt chokladen smälta i nougaten. Rör samman till en slät smet. Hacka pistaschnötterna fint.

2. Klä en form, ca 15×15 cm, med bakpapper. Varva smeten med mandel och pistaschnötter i formen. Låt stelna.

3. Skär i bitar, storlek efter smak. Vira gärna in i silkespapper.

Tips! Om nougaten är glutenfri så får du här ett gott glutenfritt julgodis.

Av Boel Ottmer
Foto: Pontus Ferneman
Artikeln publicerades först på Hemmets.

Annons