12 dec, 2017
Gör lyxig wienernougat – julens favoritgodis!
AvFemina
Så lätt det är att göra sin egen wienernougat! Choklad, nougat, nötter och mandel är det enda som behövs för att göra vinterns godaste julgodis.
Annons
ca 30 bitar
200 g mjölkchoklad
250 g nougat
25 g pistaschnötter
100 g rostade mandelspån
Gör så här:
1. Hacka chokladen. Smält nougaten över vattenbad. Ta från värmen. Låt chokladen smälta i nougaten. Rör samman till en slät smet. Hacka pistaschnötterna fint.
2. Klä en form, ca 15×15 cm, med bakpapper. Varva smeten med mandel och pistaschnötter i formen. Låt stelna.
3. Skär i bitar, storlek efter smak. Vira gärna in i silkespapper.
Tips! Om nougaten är glutenfri så får du här ett gott glutenfritt julgodis.
Av Boel Ottmer
Foto: Pontus Ferneman
Artikeln publicerades först på Hemmets.
Annons