24 jun, 2024
Gör smaskiga chips av överblivet potatisskal
AvEbba S Dahlman

Enkla, snabba och miljövänliga hushållsknep står i centrum i Feminas programserie Ekohemmet. Här bjuds på ett härligt recept som tar till vara på överblivet potatisskal.
Annons
Så här under sommarmånaderna äts mycket potatis i vårt avlånga land. Därför passar vi på att bjuda på ett recept som tar till vara på det överblivna potatisskalet. Så släng det inte för allt i världen – gör smaskiga chips i stället!
Kolla på klippet för att se hur du går till väga. Fick vi använda bara ett ord för att beskriva detta recept, så är det utan tvekan: ENKELT!
Se fler avsnitt av Feminas videoserie i samarbete med Ekohemmet här.
Ekohemmets recept: Chips av överblivet potatisskal
- Lägg det överblivna potatisskalet på en plåt med bakplåtspapper.
- Häll över olja och flingsalt.
- Ställ in plåten i ugnen på 150°C i 15 minuter.
- Plocka ut ur ugnen och låt svalna.
- Servera och njut!
Annons