20 nov, 2010
Gräddstuvad grönkål med fetaost
AvLotta Hansson
Annons
(2–4 personer)
400 g repad grönkål
1 gul lök
2–3 vitlöksklyftor
1 msk smör
salt och svartpeppar från kvarn
1/2 grönsaksbuljongtärning
2 dl grädde
60 g fetaost
Beredning: Skölj och grovhacka kålen. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i smöret. Tillsätt så mycket kål som det ryms i pannan, lägg på ett lock. Fyll på med kål efter hand som kålen i pannan har mjuknat. Smaka av med salt, peppar och buljong. Slå i grädden och låt puttra på svag värme i ca 20 min. Smula osten över och vänd runt.
INSPIRERAD? RECEPT PÅ GRÖNKÅL HITTAR DU PÅ:
Grönkålschips
Grönkålspaj med valnötter
Dunderkål
Grönkålstabbouleh
En grön drink med grönkål
Grönkålspesto
Grönkål med ugnsbakad lax och solrospesto
Annons