Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Gräddstuvad grönkål med fetaost

20 nov, 2010
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

(2–4 personer)
400 g repad grönkål

1 gul lök

2–3 vitlöksklyftor

1 msk smör

salt och svartpeppar från kvarn

1/2 grönsaksbuljongtärning

2 dl grädde

60 g fetaost

Beredning: Skölj och grovhacka kålen. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i smöret. Tillsätt så mycket kål som det ryms i pannan, lägg på ett lock. Fyll på med kål efter hand som kålen i pannan har mjuknat. Smaka av med salt, peppar och buljong. Slå i grädden och låt puttra på svag värme i ca 20 min. Smula osten över och vänd runt.

INSPIRERAD? RECEPT PÅ GRÖNKÅL HITTAR DU PÅ:
Grönkålschips
Grönkålspaj med valnötter
Dunderkål
Grönkålstabbouleh
En grön drink med grönkål
Grönkålspesto
Grönkål med ugnsbakad lax och solrospesto

Annons