Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Granatäppelchutney och grönmögelost

02 mar, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Anna-Lena Bjarneberg

Ett härligt tillbehör till ost.

2 msk pinjenötter
kärnorna från 1 granatäpple
1⁄2 dl portvin
1 dl vit sirap

Till servering
en bit grönmögelost av favoritsorten

Beredning:

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Skaka pannan ofta och passa noga så att de inte bränns vid. Pressa hälften av granatäppelkärnorna till juice genom en sil (ska bli 1⁄2 dl juice). Koka upp juicen med portvin och sirap i en kastrull och låt koka på god medelvärme tills lagen börjar tjockna, ca 10 min. Låt svalna. Rör ner resten av granatäppelkärnorna och de rostade pinjenötterna. Servera chutneyn till osten.

Annons