Gratinerade sparriscannelloni
(4 personer)
8 gröna lasagneplattor
salt
24 vita sparrisar
1 nypa strösocker
6 skivor kokt skinka
2 ägg
½ dl vitt vin
100 g smält smör
peppar
lite färskpressad citronsaft
1 tsk maizena
50 g färskriven parmesanost
Beredning:
Koka lasagneplattorna i lättsaltat vatten enligt paketets anvisningar. Ta upp och skölj dem under kallt vatten. Skölj och skala sparrisen, skär bort träiga ändar. Koka sparrisen i lättsaltat vatten tillsammans med en nypa socker i 10 min. Ta upp med hålslev och låt rinna av.
Rulla in tre sparrisar i varje skinkskiva och rulla sedan in varje rulle i en lasagneplatta. Lägg i en smord form.
Vispa äggulor och vin skummigt över vattenbad. Tillsätt smöret, lite i taget, under fortsatt vispning. Dra bort från värmen. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Vispa äggvitorna styva. Häll ner i såsen tillsammans med maizenan. Häll blandningen över lasagneplattorna och fördela såsen över. Toppa med riven ost och gratinera i het ugn med grillen på i ca 10 min.