Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Black friday 2024 Kriminalserier

Gratinerade sparriscannelloni

04 maj, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Gratinerade sparriscannelloni

(4 personer) 
8 gröna lasagneplattor
salt
24 vita sparrisar
1 nypa strösocker
6 skivor kokt skinka
2 ägg
½ dl vitt vin
100 g smält smör
peppar
lite färskpressad citronsaft
1 tsk maizena
50 g färskriven parmesanost

Beredning:

Koka lasagneplattorna i lättsaltat vatten enligt paketets anvisningar. Ta upp och skölj dem under kallt vatten. Skölj och skala sparrisen, skär bort träiga ändar. Koka sparrisen i lättsaltat vatten tillsammans med en nypa socker i 10 min. Ta upp med hålslev och låt rinna av.

Rulla in tre sparrisar i varje skinkskiva och rulla sedan in varje rulle i en lasagneplatta. Lägg i en smord form.

Vispa äggulor och vin skummigt över vattenbad. Tillsätt smöret, lite i taget, under fortsatt vispning. Dra bort från värmen. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Vispa äggvitorna styva. Häll ner i såsen tillsammans med maizenan. Häll blandningen över lasagneplattorna och fördela såsen över. Toppa med riven ost och gratinera i het ugn med grillen på i ca 10 min.

Annons